Archeologische rondleiding – 28 februari 2020 – Merelbeke

Publiekmoment archeologische opgraving Molenkouter Merelbeke – vrij 28/02/2020

Op de site Molenkouter plant het gemeentebestuur Merelbeke de aanleg van een nieuw sportcomplex. De aanleg van het sportpark wordt voorafgegaan door een groot archeologisch onderzoek dat in januari 2020 van start ging.

Op basis van vooronderzoek en proefsleuven zullen op het terrein 3 zones volledig worden opgegraven. In het verleden werden ten noorden van het terrein sporen aangetroffen uit de vroege middeleeuwen: een nederzetting en een grafveld. De nederzetting kon nog niet worden gelokaliseerd, dus mogelijk bevindt ze zich nog onder het projectgebied.

In een eerste fase (januari-april 2020) wordt de noordoostelijke zone opgegraven. Hierbij wordt verwacht sporen aan te treffen uit de vroege middeleeuwen.

 

Praktisch

Op vrijdag 28 februari 2020 is er een unieke en eenmalige kans om onder begeleiding van de archeologen het terrein op te gaan.

Deelname is gratis. Het aantal deelnemers per groep is beperkt tot max. 25 personen. Duur van de rondleiding is 1 uur. Gelieve gepast schoeisel te voorzien!

Er worden 3 rondleidingen georganiseerd: om 13.30u (volzet), 15u en 16.15u

Plaats van afspraak: Poelstraat znr., thv werfkeet (rechterkant komende van Merelbeke-centrum)

 

Inschrijven kan telefonisch via 09/362 87 19 of via mail op info@4sprong.be.

Meer informatie over de opgraving en deze rondleidingen kan bekomen worden bij Sofie Moeykens van IOED Viersprong, sofie.moeykens@4sprong.be of 09/362 87 19.


Deze rondleidingen komen tot stand dankzij de medewerking van Ruben Willaert bvba, IOED Viersprong en de dienst erfgoedprogrammatie gemeente Merelbeke, AGB Merelbeke en Farys.