Archeologische rondleiding Molenkouter Merelbeke

Op de site Molenkouter plant het gemeentebestuur Merelbeke de aanleg van een nieuw sportcomplex. De aanleg van het sportpark wordt voorafgegaan door een groot archeologisch onderzoek dat in januari 2020 van start ging. Benieuwd? Op vrijdag 28 februari 2020 is er een unieke en eenmalige kans om onder begeleiding van de archeologen het terrein op te gaan.

Op basis van vooronderzoek en proefsleuven zullen op het terrein 3 zones volledig worden opgegraven. In het verleden werden ten noorden van het terrein sporen aangetroffen uit de vroege middeleeuwen: een nederzetting en een grafveld. De nederzetting kon nog niet worden gelokaliseerd, dus mogelijk bevindt ze zich nog onder het projectgebied.

In een eerste fase (januari-april 2020) wordt de noordoostelijke zone opgegraven. Hierbij wordt verwacht sporen aan te treffen uit de vroege middeleeuwen.

Praktisch

  • Wanneer? 27 februari 2020.¬†Er worden 3 rondleidingen georganiseerd: om 13.30u (volzet), 15u en 16.15u
  • Waar?¬†Poelstraat znr., thv werfkeet (rechterkant komende van Merelbeke-centrum)
  • Deelname is gratis. Het aantal deelnemers per groep is beperkt tot max. 25 personen. Duur van de rondleiding is 1 uur.
  • Gelieve gepast schoeisel te voorzien!
  • Inschrijven? Dit kan telefonisch via 09/362 87 19 of via mail op info@4sprong.be.
  • Meer informatie? Sofie Moeykens van IOED Viersprong, sofie.moeykens@4sprong.be of 09/362 87 19.

De rondleidingen komen tot stand dankzij de medewerking van Ruben Willaert bvba, IOED Viersprong en de dienst erfgoedprogrammatie gemeente Merelbeke, AGB Merelbeke en Farys.