Fotowedstrijd: Oost-Vlaamse molens verbeeld!

Fotowedstrijd

De vzw Oost-Vlaamse Molens start een drieledig project op: Oost-Vlaamse Molens Verbeeld.

De bedoeling is het inventariseren van de nog actieve wind-, water- en rosmolens die de provincie rijk is. Daarnaast wil men graag een geactualiseerd data- en fotobestand aanleggen.

Onder de noemer ‘Er is volk in de molen’ mag het publiek foto’s insturen. De beste foto’s krijgen in 2020 een plaatsje op de Molententoonstelling in het erfgoedcentrum te Ename. Een professionele jury zal de foto’s selecteren en beoordelen. De fotowedstrijd loopt nog t.e.m. 6 oktober 2019.

Het tonen van de beste foto’s moet het ruimere publiek ervan overtuigen dat molens geen louter statisch erfgoedgegeven zijn, maar dat zij ook vandaag nog springlevend zijn.

Deelnemers kunnen tot drie verschillende foto’s sturen naar: molenfotografie@vlaamsemolens.com. Zowel zwartwit- als kleurenfoto’s komen in aanmerking, net zoals interieur- als exterieurbeelden. Op de website van Vlaamse Molens kan u het reglement en een deelnemingsformulier vinden. Hou steeds uw veiligheid in het oog op een draaiende molen! Veel succes !

Oost-Vlaamse molendag 6 oktober 2019

35 windmolens, 2 rosmolens en 52 watermolens, zowel molens telt de provincie Oost-Vlaanderen. Ook tijdens Open Monumentendag kon je de 3 actieve molens in de Viersprong regio bezoeken. Wil je nog graag deelnemen aan deze fotowedstrijd, dan is de Oost-Vlaamse molendag nog een laatste gelegenheid om enkele molens te bezoeken en leuke foto’s te maken.

In de Viersprong regio zijn volgende molens actief:

Wist je trouwens dat je op een draaiende water- of windmolen altijd welkom bent?