Gezocht: vrijwilligers religieus erfgoed

Vrijwilligers gezocht voor het  inventariseren, fotograferen en digitaliseren van het religieus erfgoed van de kerken van in de gemeenten Destelbergen en Lochristi.

 

Religieus erfgoedDe erfgoedcel Viersprong wil de zorg voor en de bekendmaking van het cultureel erfgoed van de Vierspronggemeentes stimuleren. Om dit te bereiken werkt de erfgoedcel samen met zowel vrijwilligers als professionals. Om haar werking te versterken zoekt de erfgoedcel gedreven vrijwilligers die zich willen inzetten voor het inventariseren, fotograferen en digitaliseren van het religieus erfgoed van de kerken in de gemeenten Destelbergen en Lochristi. De bedoeling is alle religieuze voorwerpen die in de kerken aanwezig zijn op te lijsten in een inventaris, ze te fotograferen en in te voeren in de databank www.erfgoedinzicht.be.

 

We willen graag een team van vrijwilligers samenbrengen bestaande uit mensen met verschillende interessegebieden. Kan je goed fotograferen? Ben je geboeid door de geschiedenis van je eigen streek? Hou je ervan zaken in te voeren in databanksystemen? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!

 

Naast een kennismaking met de werking van de erfgoedcel en betrokkenheid bij het bekendmaken van het lokale erfgoedlandschap krijg je een vrijwilligersvergoeding. Je voert het vrijwilligerswerk uit op eigen tempo en wanneer je het verkiest.

 

Interesse? Stuur ons voor 16 december 2016 je cv en motivatie via e-mail naar info@4sprong.be of per post naar erfgoedcel Viersprong t.a.v. Ans Van de Cotte, Sint-Antoniusplein 10, 9860 Oosterzele.

 

De volledige vacature en functieomschrijving vind je hier. Bijkomende inlichtingen kan je vragen aan Ans Van de Cotte op het nummer 09 363 88 56. Je kan alvast eens een kijkje nemen op www.erfgoedcelviersprong.be en www.erfgoedbanklandvanrode.be.