Houtem Jaarmarkt met Heemkunde Houtem en erfgoedcel Viersprong

Ter gelegenheid van Houtem Jaarmarkt stelt Heemkunde Houtem een bijzondere collectie postkaarten tentoon. Wie benieuwd is naar oude dorpsgezichten van Sint-Lievens-Houtem en historische beelden van de jaarmarkt, moet beslist een kijkje komen nemen! De erfgoedcel nodigt daarbij iedereen uit om ook zelf een postkaartje te versturen.

 

Verstuur je eigen postkaart

Ter gelegenheid van Houtem Jaarmarkt geeft Erfgoedcel Viersprong enkele postkaarten opnieuw uit. Ideaal om jouw familie en vrienden op een originele manier te verrassen! De kaartjes bevatten beeldmateriaal over de jaarmarkt in de jaren ’30, de vele circussen, de bezoekers en typerende elementen zoals de paardenmarkt.

 

Bezoekers  Paarden   Gebakkraam   Circus

 

 

Genealogisch onderzoek
Nieuwsgierig naar jouw familiestamboom? Tijdens Houtem Jaarmarkt helpt een genealoog jou op weg! Als je nog genealogisch materiaal zoals doodsprentjes, trouwboekjes, rouwbrieven,… hebt, mag je dit zeker meenemen.

 

Praktisch
De tentoonstelling is te bezichtigen op woensdag 11 en donderdag 12 november telkens van 9u tot 18u in Polbroek 7 te Sint-Lievens-Houtem. Tijdens deze momenten is er eveneens de mogelijkheid om postkaarten te versturen.
De genealoog zal op beide dagen ter plaatse zijn tussen 13u en 18u.