Nieuwe campagne Erfgoeddoel van start

Aanvullende financiering en mecenaat staan binnen de culturele sector steeds hoger op de agenda. 27 musea, archieven en erfgoedbibliotheken verenigen zich in Erfgoeddoel.

Aanvullende financiering en mecenaat staan binnen de culturele sector steeds hoger op de agenda. Daarom hebben 27 musea, archieven en erfgoedbibliotheken zich nu verenigd in Erfgoeddoel. Want in de huidige context – waarin de overheidsmiddelen schaarser worden – kan de financiële steun van de erfgoedliefhebber vele, vaak heel dringende noden lenigen.

Nieuw dit jaar is de publicatie ‘Schenk erfgoed een toekomst’, die zowel een overzicht geeft van de deelnemers, als een beeld van de verschillende mogelijkheden om als burger of bedrijf een engagement op te nemen. Deze brochure wordt ruim verspreid, via alle notarissen in Vlaanderen (i.s.m. de Koninklijke Federatie van het Notariaat), de 27 deelnemers en het culturele netwerk van Aeolus.

Je kan als erfgoedinstelling of geïnteresseerde deze brochure gratis bestellen bij FARO door een mail te sturen naar hallo@erfgoeddoel.be, met vermelding van je volledige naam en adres.

Meer info over Erfgoeddoel vind je op de website van FARO. Een overzicht van de 27 erfgoedinstellingen vind je op erfgoeddoel.be.