Oproep | Workshop ‘Ingemaakt erfgoed’ in Melle, iets voor jou?

Ben je altijd al benieuwd geweest naar de collectie van het gemeentemuseum Melle? Of wil je eens op een andere manier in contact komen met museumobjecten? Heb je zin in gezellige en leerrijke ontmoetingen? Dan zijn de museumworkshops die in februari van start gaan misschien wel iets voor jou!

 

Dit jaar wordt het Museum, Archief en Documentatiecentrum (MAD) in Melle ‘een gemeenschapsmuseum’ : een ruimte waar organisaties terechtkunnen om hun werking een nieuwe insteek te geven. Hét succesverhaal van het gemeenschapsmuseum is het traject “Ingemaakt Erfgoed”, waarbij patiënten van PC KARUS op de zolder van het museum aan de slag gaan met voorwerpen uit de tijd van toen. De voorwerpen roepen herinneringen op waarrond de patiënten hun verhaal doen. Deze verhalen worden in inmaakpotten gestopt, waar iedereen ze kan beluisteren via de plantenkar voor het museum.

 

Erfgoed Viersprong  begeleidt begin 2019, samen met het psychiatrisch centrum KARUS, het  MAD en FARO, een nieuwe groep van een 8-tal personen in het maken van een persoonlijk verhaal. Nieuw is dat de deelnemers verschillende digitale tools zullen ontdekken om een verhaal te vertellen aan de hand van objecten uit het museum.

 

De workshops staan vanaf dit jaar ook open voor geïnteresseerde inwoners van ons werkingsgebied. Deelname is GRATIS, maar we verwachten wel dat je aan zo veel mogelijk sessies meedoet.

 

Benieuwd naar de workshop?

Contacteer Ans Van de Cotte via ans.vandecotte@4sprong.be of 09 362 87 19.

De workshops vinden plaats op dinsdagen 5, 12, 19, 26 februari en 5 maart 2019, telkens van 10 uur tot 12 uur in het museum.