Reuzen op bezoek bij hun pennevrienden

De kinderen van het derde leerjaar van de gemeentelijke sportbasisschool Heusden en de gemeentelijke basisschool Lochristi (afdeling Beervelde) krijgen sinds november 2015 elke maand een reuzenbrief. Met het project Van grote reuzen en kleine mensen leren ze de Reinaertreuzen en de reuzen Isabella, Willem en Beatrijs beter kennen. Reuzeleuk!

 

Via de brieven gaven de reuzen aan de kinderen creatieve opdrachten om meer te weten te komen over de reuzen van Lochristi en Destelbergen. De kinderen maakten een mini-reus, een reuzenlied, een fotoroman rond het leven van de reus en ze leerden ook de reuzen van hun buurgemeente kennen.

 

Reuzen op schoolfeest in Lochristi

reuzen_beervelde

Een bezoek van de reuzen aan de jonge reuzenkenners sluit het project en het schooljaar af. Op 21 mei 2016 zag de gemeentelijke basisschool Lochristi (afdeling Beervelde) hun nieuwe vrienden in het echt! De Reinaertreuzen waren de eregast op het schoolfeest en genoten van het dansje en het lied dat de leerlingen voor hen brachten. Een reuzeleuke ontmoeting. De Lochristinaar maakte een mooi verslag en fotoreportage, bekijk ze op de blog.

 

 

Reuzenbezoek in Heusden

Reuzenbezoek Heusden

Op vrijdag 3 juni kwamen de reuzen Willem en Beatrijs de kinderen van het derde leerjaar van de Sportbasisschool Heusden bezoeken. De kinderen werden beloond voor hun inzet met een reuzendiploma en een medaille die uitgereikt werden door de schepen van cultuur en de voorzitter van het  Gemeentemuseum. En ’s namiddags begon dan het echte feest: de leerlingen zongen hun zelfgemaakte reuzenlied en verrasten de reuzen met een reuzendans. Een mooie afsluiter van een reuzeleuk schooljaar!

 

 

Het project was mede mogelijk dankzij de steun van provincie Oost-Vlaanderen en CERA.

 

Logo_OVL cera_logo_N_B_png