Resultaten traject Ingemaakt Erfgoed 2019 officieel voorgesteld

In februari organiseerden Erfgoed Viersprong, FARO – Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed, Psychiatrisch Centrum KARUS en het Gemeentelijk Museum, Archief en Documentatiecentrum van Melle voor het derde jaar op rij het traject “Ingemaakt Erfgoed”.

Tijdens dit traject gingen patiënten van PC KARUS en andere erfgoed-geïnteresseerden op de zolder van het gemeentelijk museum aan de slag met zelf uitgekozen collectiestukken en voorwerpen. De verhalen die ze hierbij vertelden, werden  tijdens de sessies  met verschillende digitale tools ingeblikt en vervolgens in inmaakpotten gestopt.

Op dinsdag 12 maart 2019 werden de resultaten officieel voorgesteld in het gemeentemuseum van Melle. De potten kregen een plaatsje op een plantenkar voor het gemeentelijk museum, waar omwonenden, bezoekers en passanten de verhalen kunnen bekijken en beluisteren via de Erfgoedapp. Eind april beginnen de ingemaakte verhalen aan een rondreis in de streek, met als eerste halte de campus van Karus waar ze deel zullen uitmaken van het parcours op Erfgoeddag.