Van grote reuzen en kleine mensen

Van grote reuzen en kleine mensen is een educatief project dat de kinderen kennis laat maken met reuzenerfgoed in de buurt van de school.

De kinderen en de reuzen worden pennenvrienden: elke maand ontvangen de leerlingen een ‘brief van de reus’ waarin hij zijn levensverhaal vertelt en de leerlingen opdrachten geeft: knutsel een mini-versie van mij, speel mijn verhaal na, maak jullie (eigentijdse) versie van mijn reuzenlied, stel mij voor aan andere scholen uit de regio …

Op een spelende manier worden de kinderen vertrouwd met het reuzenerfgoed en de gebruiken en tradities die daaraan vasthangen.

De leerkrachten krijgen bij de opdrachten begeleiding vanuit de erfgoedcel (via lesbrieven) of van externen (reuzengemeenschappen, Mooss vzw en erfgoedvrijwilligers). Het reuzenschooljaar wordt feestelijk afgesloten met een bezoek van de reuzen aan de deelnemende scholen.

In 2015 gaat het project van start met de Gemeentelijke Sportbasischool Heusden en de Gemeentelijke Basisschool Lochristi, afdeling Beervelde.

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt dankzij steun van de provincie Oost-Vlaanderen en CERA.

Logo_OVL cera_logo_N_B_png

 

Doelgroep

Kinderen van de tweede graad lager onderwijs

Timing

Van november 2015 tot juni 2016

Meer info

Erfgoedcel Viersprong
St. Antoniusplein 10
9860 Oosterzele
info@4sprong.be
www.erfgoedcelviersprong.be

Contactpersoon:
Ans Van de Cotte
info@4sprong.be
09 363 88 56