Vacature tijdelijke projectmedewerker cultureel erfgoed

Projectvereniging Viersprong is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een tijdelijke projectmedewerker om de werking van de cultureel-erfgoedcel te ondersteunen.

De projectvereniging richtte in 2011 de cultureel-erfgoedcel op die zich inzet voor het cultureel erfgoed van de regio. In 2017 kwam daar een erkenning bij als intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst (IOED) die werkt rond archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed. De erfgoedcel en de IOED vormen samen Erfgoed Viersprong.

Erfgoed Viersprong zoekt een nieuwe collega

Zot van archieven? Ideeƫn over hoe deze beter op te sporen en te ontsluiten voor de toekomst?

Je coƶrdineert het inventarisatie- en begeleidingstraject rond culturele archieven in de regio. Je spoort de aanwezige culturele archieven van de regio op en brengt hun noden in kaart. Je ondersteunt culturele verenigingen om in te zetten op de registratie en het duurzaam behoud en beheer van hun archief. Hierbij wordt een beroep gedaan op de bestaande expertise op zowel lokaal als Vlaams niveau. De resultaten van het traject worden ingevoerd in de databank van Archiefbank Vlaanderen.

Praktisch

Beschik je minstens over een bachelordiploma en kriebelt het om aan de slag te gaan met de archieven van de regio? We ontvangen je sollicitatie graag t.e.m. 15 december 2019. De selectie gebeurt op basis van een schriftelijke en mondelinge proef in januari 2020. De duur van het contract is voorzien van 1 maart 2020 tot en met 31 december 2020.

Wij bieden een gevarieerde (tijdelijke) job in een klein maar leuk team op een unieke erfgoedlocatie!

Het volledige vacaturebericht kan je hier nalezen.

Meer info?

Meer informatie over de vacature kan je bekomen bij helena.vanommeslaeghe@4sprong.be of telefonisch via 09 362 87 19.