Dit was het afscheidsweekend van het Feestpaleis

De tentoonstelling is afgebroken, de panelen zijn teruggebracht naar het depot en de rust is teruggekeerd in de Toleindestraat in Beervelde. Het afscheidsweekend van het Feestpaleis zit erop. In het weeekend van Erfgoeddag (26-27-28 april2019) gingen de deuren van het Feestpaleis in Beervelde nog een laatste keer open, vooral de grote verbouwingswerken worden aangevat. Het was een unieke kans om nog eens door het gebouw te lopen, de sfeer op te snuiven en herinneringen op te halen.

Erfgoed Viersprong sloeg de handen samen met Construct, VROB en de bibliotheek van Lochristi.

Kon je er niet bijzijn of was je er juist wel bij? We vatten het afscheidsweekend voor jou samen.

Het ga je goed!

Op vrijdagnamiddag 26/04 haalden we tijdens de praatnamiddag samen met moderator Marijn herinneringen op aan het Feestpaleis.

Vrijdagavond was het dan tijd om de stoelen aan de kant te schuiven en de beentjes los te gooien op de muziek van het duo Seppe en Mara ‘Sep&M’, Men in Black en Bluesy Muloosy.

Zaterdagochtend was het Feestpaleis het speelterrein voor de kinderen. Normaalgezien veel te jong om binnen te mogen, waanden zij zich nu koning te rijk tijdens de workshop fluo schilderen. Omdat het Feestpaleis wellicht het meest bekend is voor zijn grote wandschilderen, gingen we samen met kunstenaar Caz aan de slag om onze eigen fluo interpretatie van deze panelen te maken.

Op zondagvoormiddag nam Nicole Lehouck het woord tijdens de aperitieflezing ‘Verliefd, verloofd, getrouwd’. Het Feestpaleis was meer dan 90 jaar lang dé ontmoetingsplaats om iemand te leren kennen, waar dan in heel wat gevallen bekroond werd met een huwelijk. Heeft u ooit aan ‘teentjestrappen’ gedaan of uw broek laten verbranden op uw vrijgezellenfeest?

Doorlopend kon tijdens het weekend de gelegenheidstentoonstelling bezocht worden. Oude foto’s, bouwplannen en affiches werden van onder het stof gehaald om de geschiedenis van het Feestpaleis te illustreren.

Bij het verlaten van het Feestpaleis kon je op de oude typemachine nog een boodschap nalaten.

Wie een foto maakte met het selfie kader van Erfgoed Viersprong én ons tagde, maakte kans op een leuke prijs! Proficiat Sheena en Wouter!

Op zoek naar nog meer leuke verhalen en anekdotes?

Herbeluister in het archief van de VROB de live uitzendingen die VROB maakte tijdens het weekend.

We waren ook te gast bij Bram van Locast, waar we volgende podcast opnamen.

De Lochristinaar maakte een mooi sfeerverslag van het weeekend. Ook het Nieuwsblad kwam langs.