Meerstraatbingo

Wist je dat … het geen toeval is dat er ‘goed’ in het woordje ‘erfgoed’ zit. Erfgoed kan ook goed zijn voor een zomer vol plezier! We stellen aan je voor: de GROTE MEERSTRAATBINGO!

Hoe werkt het?

Zestien toffe activiteiten, voor groot en klein. Aan jou de keuze: ga je voor één activiteit, een rij activiteiten of waag je je aan een echte bingo (volle kaart)?

En de winnaar is …

Een zomer lang kon de Meerstraat zich uitleven met de Bingo-activiteiten. Vooral tijdens de zomerdrink waagden heel wat Meerstraters zich eraan. Uit deze reacties trok een onschuldige hand een winnaar … Marie!

Marie is 12 jaar en woont samen met haar mama, papa, zus en twee broers in de Meerstraat. Ze bezorgde ons haar stamboom en won zo een lekkere geschenkmand, geschonken door de dienst toerisme & bibliotheek Oosterzele. Samen met Lobke van GC De Kluize, die meewerkt aan dit project, gingen we bij haar langs.

De mama en papa van Marie kwamen na hun studies in Gent in Oosterzele terecht. De grootouders van Marie wonen in West-Vlaanderen en de kanten van Aalst. Of Marie dan later, net als vele families in het verleden van de Meerstraat, in dezelfde straat als haar ouders, zus en broers wil blijven wonen? ‘Dezelfde straat hoeft niet, maar wel dicht in de buurt!’


Meerstraat-playlist

Trip down memory lane. Deze muziek klonk doorheen de jaren in de Meerstraat. Tijdens Windorock, de Meerstraatkermis … Van Gorki tot Helmut Lotti. We bekeken de affiches en verzamelden van alle artiesten een drietal nummers. Leg de Meerstraat-playlist op en laat je gaan!