Ken je de Meerstraat in Oosterzele? Een ‘doorsteekstraat’ zoals we dat noemen, tussen twee grotere steenwegen.

De plek waar Windorock in de jaren ’90 haar eerste edities kende. Waar meerdere kapellen, huisstijlen en beroepen de straat karakter geven. Waar achtertuinen grenzen aan de bunkergordel. En waar decennialang een kermis de buren bijeenbracht en reuzen leefden.

Wat maakt de Meerstraat vandaag de dag de Meerstraat?! Wie woonde er vroeger, woont er nu?

Welke verborgen of minder verborgen gebeurtenissen, foto’s, gebouwen, tradities kleur(d)en de straat?

‘Wij van de Wijk’ zoekt het samen met de Meerstraters uit in een participatief buurtproject.

‘WIJ VAN DE WIJK MEERSTRAAT’

IN DE KIJKER

Zomerdrink Meerstraat

Woon je in de Meerstraat? ‘Wij van de wijk Meerstraat’ nodigen alle inwoners uit voor een gezellige avond met dichte en verre buren. Wil je erbij zijn? Kom op 23 augustus 2023 tussen 17u en 21u naar de Meerstraat-zomerdrink. Van harte welkom!

‘Wij van de wijk Meerstraat’ is een groep inwoners die ervoor wil gaan. Wat hen bindt, is niet enkel de straat/wijk waarin we wonen, maar ook de goesting om de inwoners van de Meerstraat opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Met de Meerstraat-zomerdrink willen ze hierin een eerste stap zetten.

De Meerstraatvaas

Een vaas en een mooi boeket bloemen. Meer is er soms niet nodig om het ijs te breken en een praatje te maken met een onbekende medebewoner van de straat. Die nieuwe buurman, die vriendelijke, maar onbekende jogger of juist die bewoner die sinds jaar en dag een Meerstrater is. Wat is hun verhaal?

Met een vaas, gemaakt met een passie voor het aloude keramiekambacht, en een bloemetje bellen we aan. Twee Meerstraters maken kennis, tien boeketten lang.

De Grote Meerstraatbingo

Wist je dat … het geen toeval is dat er ‘goed’ in het woordje ‘erfgoed’ zit. Erfgoed kan ook goed zijn voor een zomer vol plezier! We stellen aan je voor: de GROTE MEERSTRAATBINGO!

Hoe werkt het? Zestien toffe activiteiten, voor groot en klein. Aan jou de keuze: ga je voor één activiteit, een rij activiteiten of waag je je aan een echte bingo (volle kaart)? Doe mee en wie weet win jij een Oosterzeels verrassingspakket!

Straattentoonstelling ‘Achter de gevels’

Doorkuis je de komende weken de Meerstraat? Dan zal je deze poster in het straatbeeld zien. Niet meer met een wit vlak, wel met een persoonlijke collage foto’s, tekeningen … !

Wie zijn vandaag de Meerstraters? ‘Achter de gevels’ toont wat ze kunnen, graag doen, maken, zingen, vieren, speciaal vinden aan hun huis, tuin, interieur … De posteractie brengt de huidige Meerstraters zo tot in het straatbeeld. Samen zijn zij de Meerstraat!