Home

Ontdek het tuinbouwverleden van Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem! Uit goeie grond laat je kennis maken met het verleden van de bloemisterijen, boomkwekerijen en de witloofteelt via een aantal toeristische belevingselementen! Herbeleef het tuinbouwverleden via interactieve audiopunten en fiets- en wandelroutes in de regio.

 

Workshops en geleide wandelingen

In 2016 en 2017 vonden heel wat workshops plaats binnen het project Uit Goeie Grond in 2016 en 2017. De workshopreeks is afgelopen.

Ontdek de kalender.

 

Beleef het tuinbouwverleden

Vanaf september 2017 kan je het tuinbouwverleden herbeleven via interactieve audiopunten en fiets- en wandelroutes in de regio. In groep kan je genieten van een uniek witloofarrangement.

Ontdek het aanbod.

 

Meer dan erfgoed

Het thema van het tuinbouwverleden werd aangegrepen in een experimenteel pilootproject tussen de erfgoed- en de zorgsector. Dit resulteerde in een publicatie en een vormingsreeks.

Lees meer.

 

Gezocht

We verzamelen oud beeldmateriaal, documenten of verhalen over het tuinbouwverleden in de regio.

Heb jij nog materiaal?

 

Over het project

Het project kwam tot stand dankzij PDPO III-middelen van de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid. Daarnaast ontving het project ook financiële ondersteuning van CERA.

Doelstellingen project

 

logo_Vlaanderen_openruimte Logo_Oost-Vlaanderen_lrCERA

Platteland Plus: Vlaanderen en provincie Oost-Vlaanderen investeren in hun platteland.