Ambachtslab

Kruidenkennis & bereidingen

Workshop / 13u30 – 15u

Verse kruiden zijn rijk aan vergeten smaken. Natuurlijke, meesterlijke smaakmakers. Kruidenboerin Wivine teelt in de Avalonhoeve een veld boordevol culinaire wereldkruiden. Rijk en veelzijdig voor de dagelijkse keuken.

In deze workshop leer je waarvoor je het brede palet aan kruiden kan gebruiken en hoe je ze teelt. Samen maak je je eigen thee, dipsaus en frisdrank. Echte smaakbommen!

© De Avalonhoeve

Praktisch

  • Max. 20 deelnemers
  • Workshop voor volwassenen
  • De workshop is gratis

De Avalonhoeve is een gemeenschapsplek in Oosterzele. Een CSAkruidenpluk tuin waar Tine en Wivine kruiden telen, en workshops en opleidingen aanbieden vanuit hun kruidenkennis.


Vilten met viltnaald

Workshop / 15u30-17u

Door wol te bewegen met water en zeep bekom je vilt. Maar je kan wol ook boetseren met een viltnaald. Sebastiaan van Textiellabo leert je in deze workshop hoe dat in zijn werk gaat.

Een gezellige duoworkshop voor ouder/meter/peter/grootouder en kind. Jullie maken elk een vilten figuurtje naar keuze en gaan met een afgewerkte creatie naar huis. 

© Textiellabo

Praktisch

  • Workshop in duo: max. 5 duo’s
  • Workshop voor volwassene & kind samen, minimumleeftijd 6 jaar
  • De workshop is gratis

In het huiselijk atelier van Textiellabo in Merelbeke kan je samen met anderen vilten, weven, breien, haken, macrameeën en meer. Textiellabo is er voor iedereen die gepassioneerd is door textiel, jong en oud. Je wordt er persoonlijk begeleid in jouw creatief maakproces.

< Terug naar het programma