EN MEER!

Archeologielab

Weet jij wat een archeoloog doet? Met veel geduld gaat deze speurder op zoek naar sporen van vroeger in de bodem. Maar wat kan je terugvinden? En hoe zoek je hiernaar?

In het Archeologielab kan je het samen met een echte archeoloog zelf ontdekken en proberen. Wie weet schuilt er wel een archeoloog in jou! Vind jij de scherven en botten?

Beeld: Opgraving Site Molenkouter in Merelbeke.


Herbeleef de Ijzertijd!

Welke wapens kenden de Kelten? Hoe voelt het om met een maliënkolder rond te lopen? En hoe sponnen de Kelten wol, weefden ze? Leer er alles over in het kamp van de Gallische Hoeve. En probeer het vooral zelf uit! Ontpop jij je tot een echte Kelt?

De Gallische Hoeve is een archeologisch openluchtmuseum dat de Gallische periode laat herbeleven d.m.v. experimentele archeologie, onderzoek en educatieve werking. In Destelbergen trokken ze een wetenschappelijk verantwoorde reconstructie op van een landelijke nederzetting uit de Late IJzertijd/vroeg Gallo-Romeinse periode.

©Gallische Hoeve


Nostalbus

Wie herinnert zich niet de oude lijnbussen met typische oranje en gele kleuren? NostalBus bewaart, restaureert, maakt en houdt sinds 2010 historische Belgische NMVB-lijnbussen (1977-1991) rijvaardig.

Hun collectie bestaat momenteel uit 8 bussen uit verschillende tijdsperiodes, bewaard in de oude stelplaats van De Lijn in Lochristi. Een mooi stukje Belgisch industrieel en roerend erfgoed.

Rij jij even letterlijk mee terug in de tijd? Een leuke activiteit voor de hele familie!

© Nostalbus

< Terug naar het programma