Meerstraatvaas

Een vaas en een mooi boeket bloemen. Meer is er soms niet nodig om het ijs te breken en een praatje te maken met een onbekende medebewoner van de straat. Die nieuwe buurman, die vriendelijke, maar onbekende jogger of juist die bewoner die sinds jaar en dag een Meerstrater is. Wat is hun verhaal?

Met een vaas, gemaakt met een passie voor het aloude keramiekambacht, en een bloemetje bellen we aan. Twee Meerstraters maken kennis. Misschien wel het begin van een nieuwe vriendschap of een helpende hand waar nodig. Een klein gebaar met grote impact! Hun verhalen lees je hier.

Kreeg jij de vaas? Geniet van de bloemen en bedenk ondertussen wie jij beter wil leren kennen. Tien boeketten lang trekken we door de Meerstraat, op zoek naar kleine gelukjes en nieuwe verhalen.

Meerstraters

Het verhaal van Christiane en Julien – Meerstraat 29
Het verhaal van Didier – Meerstraat 42
Het verhaal van Isabelle en Pascal – Meerstraat 66
Het verhaal van Eva en Marieke – Meerstraat 22
Het verhaal van Jasna – Meerstraat 55
Het verhaal van Linda – Meerstraat 58
Het verhaal van Annie en Lionel – Meerstraat 96A

De Meerstraatvaas?

Het atelier van Aster en Jasmien in Scheldewindeke ademt keramiek. Asters focus op keramiek groeide doorheen de jaren uit tot een bruisende pottenbakkerij. Met diepe wortels in traditie en meesterschap. Geruggesteund door zus Jasmien.

Wat alledaags is, wordt er letterlijk gedraaid tot buitengewoon. Aster en Jasmien Caemaert puren dagdagelijkse objecten uit tot iets subliem. Daarbij maken alle accenten en kleine details het grootste verschil.

Bij wie anders konden we beter aankloppen dan bij hen voor onze Meerstraatvaas? Lokaal gemaakt, met passie en bezieling. Net zoals de Meerstraat, waar traditie en geschiedenis rijkelijk aanwezig is.