E-expo: Zie ginds komt de stoomboot!

De Sint strijkt ook dit jaar terug neer in de Viersprong-regio. Ontdek in onze nieuwe E-expo hoe de Sinterklaastraditie door de jaren heen beleeft wordt. Deel jouw Sinterklaasverhalen en herinneringen door een reactie te plaatsen onder de foto’s.

De traditie van het Sinterklaasfeest is terug te voeren tot de middeleeuwen en wordt nog elk jaar uitbundig gevierd. Wie zich even verdiept in deze geschiedenis zal snel opmerken dat de rituelen en gewoontes rond dit feest steeds in beweging zijn. Het zijn net deze evoluties en veranderingen die het feest in leven houden. In 2009 werd de Sinterklaastraditie opgenomen op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel erfgoed.

E-expo’s op Erfgoedbank Land van Rode

In onze erfgoedbank vind je tal van foto’s van bidprentjes, affiches, geluidsfragmenten en veel meer uit de Viersprong-regio. Af en toe halen we er enkele van onder het stof en bundelen we ze tot een thematische expo.

Bezoek ook onze andere expo’s: over harmonieën, het tuinbouwverleden, het vliegveld van Gontrode en vele andere thema’s uit de regio.