Team Viersprong

Erfgoed Viersprong

Erfgoedcel

Helena Van Ommeslaeghe

Helena is coördinator van Erfgoed Viersprong. Helena is het aanspreekpunt voor algemene vragen over onze werking, alsook specifieke vragen over roerend erfgoed. Ze beantwoordt al jouw vragen over de erfgoedbank. Ze staat ook in voor het ondersteuningsbeleid van erfgoedverenigingen of verenigingen met erfgoedplannen.

Je kan Helena bereiken via helena.vanommeslaeghe@4sprong.be, 09 362 87 19 of 0484 81 65 02.

Ans Van de Cotte

Ans is de coördinator van de cultureel-erfgoedcel, de deelwerking rond cultureel erfgoed. Je kan bij Ans terecht voor alle vragen over roerend of immaterieel erfgoed. Ze ondersteunt de inventarisatie, de waardering en herbestemming van het religieus erfgoed, trekt piloottrajecten rond erfgoed en welzijn en verzorgt de communicatie.

Je kan Ans bereiken via ans.vandecotte@4sprong.be, 09 362 87 19 of 0484 81 65 52.

Ellen Janssens

Ellen is projectmedewerker immaterieel erfgoed, participatie en archieven. Ze ondersteunt gemeenschappen bij het toekomst geven aan hun traditie of ambacht en staat in voor onze erfgoedprojecten. Wil je een participatief project uitwerken? Je immaterieel erfgoed toekomst geven? Of in de knoei met het archief van jouw vereniging? Ellen helpt je graag op weg.

Je kan Ellen bereiken via ellen.janssens@4sprong.be, 09 362 87 19 of 0489 67 84 27.

Mattias Parent

Mattias is de administratieve duizendpoot van Erfgoed Viersprong. Van personeels- en vrijwilligerszaken, financiën tot de dagelijkse opvolging van de uitleendienst en onze beeldbank Land van Rode … Hij is de rots in de branding voor onze dagelijkse werking.

Je kan Mattias bereiken via mattias.parent@4sprong.be of op 09 362 87 19

IOED

Sofie Moeykens

Sofie is coördinator van de IOED, de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst en zo de deelwerking rond onroerend erfgoed. Je kan bij Sofie terecht voor vragen rond bouwkundig, archeologisch en landschappelijk erfgoed. Sofie is het aanspreekpunt voor het onroerend erfgoed zowel voor de burger als het beleid, zet in op publieksevenementen zoals Open Monumentendag en actualiseert o.a. de inventarissen bouwkundig en houtig erfgoed. Ook funerair erfgoed staat op de agenda.

Je kan Sofie bereiken via sofie.moeykens@4sprong.be, 09 362 87 19 of 0471 88 39 04.


Bestuur Erfgoed Viersprong

De projectvereniging Viersprong wordt beheerd door een raad van bestuur. In de raad van bestuur zetelen de schepenen van cultuur van Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem en telkens één gemeenteraadslid uit de oppositie.

Inhoudelijk wordt de erfgoedcel aangestuurd door een reflectiegroep. Dit is een adviesorgaan samengesteld uit mensen uit het erfgoedveld, socio-culturele verenigingen en de cultuurdiensten van de aangesloten gemeentes.

In de stuurgroep IOED komen de schepenen ruimtelijke ordening en stedenbouw en de omgevingsambtenaren samen.