Team & bestuur

Voor jullie gezondheid en die van ons schakelen wij tijdelijk over op telewerk.

Je vindt ons momenteel niet op ons vertrouwd Erfgoedhuisadres, maar we blijven uiteraard bereikbaar!

Erfgoedcel

Ans Van de Cotte

Ans is de coördinator van de cultureel-erfgoedcel, de deelwerking rond cultureel erfgoed. Je kan bij Ans terecht voor vragen over roerend of immaterieel erfgoed. Ze ondersteunt de inventarisatie van het religieus erfgoed, trekt pilootprojecten rond erfgoed en geestelijke gezondheidszorg.

Je kan Ans bereiken via ans.vandecotte@4sprong.be, 09/362 87 19 of 0484/81 65 52.

Helena Vanommeslaeghe

Helena is coördinator van Erfgoed Viersprong. Helena is het aanspreekpunt voor algemene vragen over onze werking, alsook specifieke vragen over roerend of immaterieel erfgoed. Ze beantwoordt al jouw vragen over de erfgoedbank. Ze staat ook in voor het ondersteuningsbeleid van erfgoedverenigingen of verenigingen met erfgoedplannen.

Je kan Helena bereiken via helena.vanommeslaeghe@4sprong.be, 09/362 87 19 of 0484/81 65 02.

Ellen Janssens

Ellen versterkt sinds 2020 de erfgoedcel als projectmedewerker immaterieel erfgoed, participatie en archieven. In de knoei met het archief van jouw vereniging, hulp nodig bij het toekomst geven aan je traditie of ambacht, of je wil een participatief project opstarten? Ellen helpt je graag op weg.

Je kan Ellen bereiken via ellen.janssens@4sprong.be, 09/362 87 19 of 0489/ 67 84 27


IOED

Sofie Moeykens

Sofie is coördinator van de IOED, de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst en zo de deelwerking rond onroerend erfgoed. Je kan bij Sofie terecht voor vragen rond bouwkundig, archeologisch en landschappelijk erfgoed. Sofie is het aanspreekpunt voor het onroerend erfgoed zowel voor de burger als het beleid, zet in op publieksevenementen zoals Open Monumentendag en actualiseert o.a. de inventarissen bouwkundig en houtig erfgoed. Ook funerair erfgoed staat op de agenda.

Je kan Sofie bereiken via sofie.moeykens@4sprong.be, 09/362 87 19 of 0471/88 39 04.


Bestuur

De projectvereniging Viersprong wordt beheerd door een raad van bestuur. In de raad van bestuur zetelen de schepenen van cultuur van Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem en telkens één gemeenteraadslid uit de oppositie.

Inhoudelijk wordt de erfgoedcel aangestuurd door een reflectiegroep. Dit is een adviesorgaan samengesteld uit mensen uit het erfgoedveld, socio-culturele verenigingen en de cultuurdiensten van de aangesloten gemeentes.

In de stuurgroep IOED komen de schepenen ruimtelijke ordening en stedenbouw en de omgevingsambtenaren samen.