Team & bestuur

Wie zijn we?

Ans Van de Cotte

Ans is de coördinator van de cultureel-erfgoedcel, de deelwerking rond cultureel erfgoed. Je kan bij Ans terecht voor vragen over roerend of immaterieel erfgoed. Ans stippelt mee het erfgoedbeleid uit, ondersteunt de inventarisatie van het religieus erfgoed, trekt pilootprojecten rond erfgoed en geestelijke gezondheidszorg en staat in voor het ondersteuningsbeleid van erfgoedverenigingen of verenigingen met erfgoedplannen.

Je kan Ans bereiken via ans.vandecotte@4sprong.be, 09 362 87 19 of 0484 816 552.

 

Sofie Moeykens

Sofie is coördinator van de IOED, de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst en zo de deelwerking rond onroerend erfgoed. Je kan bij Sofie terecht voor vragen rond bouwkundig, archeologisch en landschappelijk erfgoed. Sofie is het aanspreekpunt voor het onroerend erfgoedbeleid, zet in op publieksevenementen zoals Open Monumentendag en actualiseert o.a. de inventarissen bouwkundig erfgoed. Ook funerair erfgoed staat op de agenda.

Je kan Sofie
bereiken via sofie.moeykens@4sprong.be, 09 362 87 19 of 0471 88 39 04.


Bestuur

De projectvereniging Viersprong wordt beheerd door een raad van bestuur. In de raad van bestuur zetelen de schepenen van cultuur van Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem en telkens één gemeenteraadslid uit de oppositie.

Inhoudelijk wordt de projectvereniging aangestuurd door een reflectiegroep. Dit is een adviesorgaan samengesteld uit mensen uit het erfgoedveld, socio-culturele verenigingen en de cultuurdiensten van de aangesloten gemeentes.

In de stuurgroep IOED komen de schepenen ruimtelijke ordening en stedenbouw en de stedenbouwkundige ambtenaren samen.