Messenmaken, azalea’s veredelen, restauratie: nieuwe meester-leerlingbeurzen toegekend

Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon kende 22 nieuwe beurzen toe voor het doorgeven van vakmanschap in meester-leerlingtrajecten, voor een totaalbedrag van 615.500 euro. Daarmee ondersteunt hij in Vlaanderen en Brussel 22 meesters-vaklui en 32 leerlingen die samen een traject doorlopen.

Binnen regio Viersprong kende de minister drie beurzen toe: voor het messenmaken, veredelen van azalea’s & rhododendrons en restauratiebeeldhouwen van architectuur, onroerend erfgoed en kunstpatrimonium.

Verder lezen “Messenmaken, azalea’s veredelen, restauratie: nieuwe meester-leerlingbeurzen toegekend”

Beestige Brainstorm Erfgoeddag 2023 – 15/12

23 april 2023. Erfgoeddag. Wat wordt die Beestig! We hopen op een mooi gevuld programma in regio Viersprong en zien alvast vele mogelijkheden met het thema. De inzet van dieren in de landbouw en oude rassen, het houden van bijen, tradities als vinkenzetten, de symboliek van dieren in heraldiek en taal, dierentuinen en circussen, plaagdieren in je collectie … Om de inspiratie echt te laten komen, organiseren we 15 december een brainstorm bij De Wilde Brouwers. Iedereen welkom!

Verder lezen “Beestige Brainstorm Erfgoeddag 2023 – 15/12”

Dit was Openmonumentendag 2022

Open Monumentendag is de jaarlijkse hoogdag van het onroerend erfgoed. De vele bezoekers tijdens deze 34ste editie kregen waar voor hun geld: de opengestelde sites stelden niet teleur. Van de begraafplaats tot op de molen, van de verdwenen fabriek tot de Scheldekronkels: het erfgoed wist alle harten te raken.

Naast de bezoekers willen we ook graag de organisatoren bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Want zonder hen zou er helemaal niets te bezoeken zijn!

Verder lezen “Dit was Openmonumentendag 2022”

Open Monumentendag – zo 11 september 2022

Open Monumentendag is de jaarlijkse hoogdag van het onroerend erfgoed. Tijdens de 34ste editie stellen honderden erfgoedsites in Vlaanderen gratis, en vaak uitzonderlijk, hun deuren open. Dit jaar staat in het teken van het Europese thema ‘Duurzaamheid‘. Denk aan renovatie, herbestemming en hergebruik, circulariteit …

Grasduin door het programma en laat je verrassen. Wat zal jij dit jaar bezoeken in de Viersprong regio?

Verder lezen “Open Monumentendag – zo 11 september 2022”