Beestige Brainstorm Erfgoeddag 2023 – 15/12

23 april 2023. Erfgoeddag. Wat wordt die Beestig! We hopen op een mooi gevuld programma in regio Viersprong en zien alvast vele mogelijkheden met het thema. De inzet van dieren in de landbouw en oude rassen, het houden van bijen, tradities als vinkenzetten, de symboliek van dieren in heraldiek en taal, dierentuinen en circussen, plaagdieren in je collectie … Om de inspiratie echt te laten komen, organiseren we 15 december een brainstorm bij De Wilde Brouwers. Iedereen welkom!

Verder lezen “Beestige Brainstorm Erfgoeddag 2023 – 15/12”

Dit was Openmonumentendag 2022

Open Monumentendag is de jaarlijkse hoogdag van het onroerend erfgoed. De vele bezoekers tijdens deze 34ste editie kregen waar voor hun geld: de opengestelde sites stelden niet teleur. Van de begraafplaats tot op de molen, van de verdwenen fabriek tot de Scheldekronkels: het erfgoed wist alle harten te raken.

Naast de bezoekers willen we ook graag de organisatoren bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Want zonder hen zou er helemaal niets te bezoeken zijn!

Verder lezen “Dit was Openmonumentendag 2022”

Open Monumentendag – zo 11 september 2022

Open Monumentendag is de jaarlijkse hoogdag van het onroerend erfgoed. Tijdens de 34ste editie stellen honderden erfgoedsites in Vlaanderen gratis, en vaak uitzonderlijk, hun deuren open. Dit jaar staat in het teken van het Europese thema ‘Duurzaamheid‘. Denk aan renovatie, herbestemming en hergebruik, circulariteit …

Grasduin door het programma en laat je verrassen. Wat zal jij dit jaar bezoeken in de Viersprong regio?

Verder lezen “Open Monumentendag – zo 11 september 2022”