Erfgoeddag een jaartje uitgesteld

Wat normaal deze week een feestelijke aankondiging van het activiteitenaanbod zou zijn, blijkt nu een bericht in mineur. Erfgoeddag, een van de belangrijkste culturele evenementen van ons land, kan dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot. Erfgoeddag 2020 werd bijgevolg geannuleerd.

Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie niet vergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om zijn inspanningen te laten renderen in 2021. Volgend jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 24 en zondag 25 april.

Hetzelfde thema wordt volgend jaar hernomen, dat betekent dat we meer tijd hebben om in te zetten op een extra feestelijke editie volgend jaar! Als logisch gevolg hiervan zal er dus ook geen lokale papieren programmabrochure zijn dit jaar.

Op de website van Faro kan je alle details terugvinden.

Oprechte dankjewel

Erfgoed Viersprong wil alle organisatoren voor en achter de schermen ook graag nog eens bedanken voor al het geleverde werk en de inspanningen van de voorbije maanden. Hopelijk kunnen we volgend jaar dezelfde activiteiten hernemen zodat dit allemaal niet voor niets is geweest!

#samentegencorona