Van winkelstraat tot woonstraat. Een kabas vol verhalen

Ooit was de Tuinstraat in Melle, net zoals zovele andere straten in ons land, een echte winkelstraat. Door de jaren heen telde de straat tientallen buurtwinkels, zelfstandige ondernemers, maar evengoed enkele bedrijven, bloemisterijen en caf├ęs. Dat alles verdween beetje bij beetje. De Tuinstraat veranderde zo van een winkelstraat in een woonstraat. Die evolutie greep ongetwijfeld ook in op het sociale leven in de straat. Maar hoe anders was het leven in zo’n winkelstraat, zovele jaren geleden?

Rond dat thema maakten David Slosse, Wim Verween en Dirk Panier een film, een boek en een website. In het boek laten ze 25 bewoners, gewezen middenstanders en ondernemers aan het woord. Het resultaat is een goed gevulde kabas vol pittige verhalen.

De website www.winkeltotwoonstraat.be toont alvast een selectie foto’s en filmpjes van de vroegere handelaren van de Tuinstraat.

Titel Tuinstraat, van winkelstraat tot woonstraat
Ondertitel Een kabas vol verhalen
Auteur David Slosse, Wim Verween en Dirk Panier
Jaar van publicatie 2014
Depotnr. D/2014/12.571/3
Aantal Pagina's 127
Meer Info

www.tuinstraat.be of www.winkeltotwoonstraat.be

Prijs

Boek en dvd zijn samen te koop voor 15 EUR. Neem contact op via info@tuinstraat.be of 0486 609251. Boeken kunnen in Melle opgehaald worden of per post bezorgd.