Beestige Brainstorm Erfgoeddag 2023 – 15/12

23 april 2023. Erfgoeddag. Wat wordt die Beestig! We hopen op een mooi gevuld programma in regio Viersprong en zien alvast vele mogelijkheden met het thema. De inzet van dieren in de landbouw en oude rassen, het houden van bijen, tradities als vinkenzetten, de symboliek van dieren in heraldiek en taal, dierentuinen en circussen, plaagdieren in je collectie … Om de inspiratie echt te laten komen, organiseren we 15 december een brainstorm bij De Wilde Brouwers. Iedereen welkom!

Erfgoeddagbrainstorm: 15 december

Heb je een idee dat je even wilt aftoetsen? Zoek je inspiratie of partners? Zie je door de dieren het bos niet meer? Hou je gewoon van babbelen over beestig Erfgoed? Zit je met praktische vragen? 

Iedereen is welkom op onze brainstorm (14-16u) in de inspirerende microbrouwerij van De Wilde Brouwers, Hundelgemsesteenweg 310, 9820 Merelbeke. Met een beetje goeie wil is biergist ook een beestje (en wie er genoeg van drinkt, begint misschien vanzelf beestjes te zien).

Programma

  • 13u30: rondleiding in de brouwerij
  • 14u00: start brainstorm. 
  • 16u00: einde

Inschrijven

Inschrijven kan tot 8 december via helena.vanommeslaeghe@4sprong.be.

Erfgoeddag in scholen

Vorig jaar zette Erfgoeddag voor het eerst ook de samenwerking met scholen op het programma. Wegens groot succes wordt deze samenwerking dit jaar verlengd naar 2 weken. Tussen 7 en 28 april trekken opnieuw klasbakken naar scholen of klassen naar VIP-activiteiten. We lichten tijdens de brainstorm toe hoe we dit vanuit Erfgoed Viersprong dit jaar aanpakken. Een idee voor een leerlingenactiviteit? Laat het ons weten, en registreer je activiteit hier.

Meer inspiratie

Kan je niet aanwezig zijn, maar zoek je inspiratie? Inspiratie genoeg in deze brochure.

Ook wij staan paraat voor vragen of ideeën. Of leg je oor te luisteren bij FARO: het steunpunt organiseert digitale vragenuurtjes op 13 december en 26 januari.