Bult in zicht – lezing over de mottes van Merelbeke – 22/6

Stap terug in de tijd en ontdek de fascinerende wereld van de mottekastelen. Deze middeleeuwse versterkingen uit aarde en hout waren het statussymbool van de adel en hadden vaak een belangrijke militaire betekenis.

Tentoonstelling – 22 juni t.e.m. 24 juli 2024

Bezoek gratis de reizende tentoonstelling die halt houdt in de kerk van Schelderode, van 22.06.24 tot en met 24.07.24 (elke dag van 13u30 tot 17u30) en leer meer over deze indrukwekkende bouwwerken en over het middeleeuwse landschap. Wist je trouwens dat er in Merelbeke 3 zo’n mottes werden gelokaliseerd: in Munte, Melsen en in Schelderode.

Lezing – 22 juni 2024

Wil je er het fijne van weten? Schrijf je dan in voor de lezing over het thema door Pieter-Jan Lachaert op zaterdag 22 juni 2024 van 10.30 uur tot 11.30 uur in de kerk van Schelderode. Nadien kan je vrijblijvend aansluiten bij een korte begeleide wandeling tot aan de motte van Schelderode. Iedereen van harte welkom!

Gratis toegang – kerk Schelderode, Schelderodeplein/ Gaversesteenweg, Merelbeke

Gidsbeurt – 7 juli 2024

Op zondag 7 juli 2024 neemt een gids van het toeristisch infopunt je na een kort bezoek aan de expo, mee doorheen Schelderode-dorp. Schrijf je in (zoekterm ‘gegidste wandeling Schelderode’) voor zondag 30 juni 2024.

LEGO®– bouwwedstrijd

De LEGO®-master bouwde een prachtig mottekasteel dat je op de expo kan bewonderen. Wil je zelf creatief aan de slag? Ga op de expo aan de slag met het educatieve LEGO®-pakket of sla thuis aan het bouwen met de eigen blokken! Wie weet win je de spannende LEGO®- bouwwedstrijdmet een foto van je eigen mottekasteel en komt de LEGO®-master bij jou in de klas, of op je verjaardagsfeest, een gratis workshop geven! De LEGO®-master maakte een handleiding vol handige tips die je op de expo vindt.

Meer info?

https://www.merelbeke.be/vrije-tijd/erfgoed/bult-in-zicht

https://www.west-vlaanderen.be/bult-in-zicht