De erfgoedapp?! Een tweedelige introductie

De erfgoedapp is dé gratis tool om erfgoedwandelingen, fietstochten of tentoonstellingsbezoeken te verrijken met tekst, foto’s, video’s … Maar hoe gebruik je dit? Wat kan het? En vooral, hoe werkt het? Erfgoed Viersprong & Dijk 92 zetten samen een tweedelige introductie op.

Tijdens een eerste introductie dit voorjaar verkennen we de mogelijkheden van de app voor een interactieve wandeling of fietstocht. Je leert wat de erfgoedapp juist is en welke mogelijkheden er zijn om jouw erfgoed in de kijker te zetten via gps-punten. De workshop gaat tweemaal door, op:

  • 16 juni (14u-16u30), in CC Stroming (Berlare)
  • 28 juni (19u30-22u), in het Cultuurhuis Merelbeke

Lees hier meer & schrijf je in

Al vertrouwd met het maken van tochten, maar op zoek naar manieren om je inhoud aantrekkelijker & interactiever te maken? Of om je tentoonstellingen te verrijken? Najaar 2022 volgt een deel 2 waarin we verkennen hoe je de app kan inzetten bij tentoonstellingen & andere binnenactiviteiten via functies als het scannen, gebruik van augmented reality & beacons. Meer info volgt later.

Vragen?

Contacteer Ellen

De introducties zijn een samenwerking tussen Erfgoed Viersprong & Dijk 92. De erfgoedapp is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.