Open Monumentendag 2018

Open Monumentendag vindt elk jaar plaats op de tweede zondag van september. Op Open Monumentendag zetten erfgoedverenigingen, particulieren, beheerders van monumenten… hun onroerend erfgoed in de kijker.

IOED Viersprong begeleidt de organisatie van activiteiten en coördineert de regionale communicatie. Herita coördineert de nationale promo campagne.

OMD in regio Viersprong op zondag 9 september 2018

In de regio van Erfgoed Viersprong bundelen we de activiteiten in een handige flyer. Je vindt hem vanaf half augustus 2018 bij je bibliotheek, gemeentebestuur, gemeentelijk museum of in het Erfgoedhuis.

Wil je graag een flyer thuis ontvangen? Geef een seintje via info@4sprong.be of 0471/88 39 04 en we sturen een exemplaar op. Benieuwd? Lees alvast hier de brochure_OMD_2018 .

Nagenieten

Genoten van een fijne open monumentendag? Bezorg ons nadien jouw mooiste foto en leukste herinnering! Wie weet gebruiken we jouw foto voor onze nagenieterscollage!


Programma OMD in regio Viersprong

Ontdek in onze regio

Voorsmaakje

Allerlei feesten zoals kermissen, processies, kampioenenvieringen, … gingen letterlijk en figuurlijk door onder de kerktoren. Erfgoed Melsen ging op zoek naar getuigenissen over het dorpsleven van vroeger. Het resultaat hiervan kan u zondag komen bekijken in de Sint-Stepanhuskerk van Melsen. Om 11u is er de eerste (feestelijke) vertoning van de film. Aansluitend volgt de uitreiking van de erfgoedprijs.

Benieuwd naar de film? Belijk de trailer alvast op de facebook pagina van Erfgoed Viersprong.

Timing 9 september 2018