#ikschrijfgeschiedenis: welke tradities of technieken zet jij verder?

Of we nu frietjes halen in het frietkot, meedoen met de jaarlijkse carnavalsstoet of volksdansen aanleren: dag in dag uit schrijven we geschiedenis, bewust of onbewust, door de dingen die we doen en blijven doen. Welke tradities of technieken zet jij verder? Deel een foto of filmpje van hoe jij tradities en technieken verderzet met #ikschrijfgeschiedenis.

#IKSCHRIJFGESCHIEDENIS vestigt de aandacht op de rijkdom aan levende tradities en technieken door ‘het gewone’ in de kijker te zetten. Wat voor ons vanzelfsprekend lijkt, is dat niet altijd. Vandaag zetten we met duizenden in Vlaanderen en Brussel tradities en technieken verder. Verjaardagskaarsjes uitblazen, accordeon spelen, groenten kweken: iedereen schrijft geschiedenis.

Reeds meer dan 50 personen tonen op www.ikschrijfgeschiedenis.be hoe zij gepassioneerd geschiedenis schrijven. Als bezieler of sympathisant, aan de zijlijn of er middenin. Een hedendaags danser, smid, herboriste, modeontwerpster, tatoeëerder, Indische krijgskunstenaar, schermer, zeefdrukker, reuzendrager, verteller, poppenspeler … Welke tradities en technieken zet jij enthousiast verder in 2016?

Deel een foto of filmpje van hoe jij tradities en technieken verderzet met #ikschrijfgeschiedenis of laad hier een foto op en maak je eigen affiche. Ken je de ideale plek voor een affiche of wil je met een sticker tonen dat jij geschiedenis schrijft? Vraag ze aan via info@immaterieelerfgoed.be.

Meer weten? Like ikschrijfgeschiedenis op facebook en blijf op de hoogte.