Tentoonstelling & participatiemoment Sint-Amanduskerk Moortsele

De Sint-Amanduskerk van Moortsele krijgt in de toekomst een nieuwe invulling. Maar wat zijn de beelden, kelken, schilderijen en ander aanwezig religieus erfgoed van de kerk waard? Wat zal daarmee gebeuren nu de kerk haar religieuze functie loslaat? Laat ook jouw stem horen op het participatiemoment op zondag 3 april 2022.

Een waarderingstraject?

Het kerkbestuur van Moortsele waardeert het kerkelijk patrimonium en onderzoekt de mogelijke bestemmingen van het aanwezig religieus erfgoed. Hiertoe startte ze samen met een werkgroep, o.l.v. PARCUM (het museum en expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur) in september een zogenaamd ‘waarderingstraject‘ op. De werkgroep is samengesteld met mensen van de parochie, gemeente, het centraal kerkbestuur, het bisdom en Erfgoed Viersprong. Ze staat in voor het in kaart brengen van de waarde ((kunst)historisch, emotioneel …) van elk object.

Participatiemoment

Maar het religieus erfgoed van de Sint-Amanduskerk is van betekenis voor iedereen! Van de parochianen tot de inwoners van Moortsele en Oosterzele, wetenschappers en onderzoekers, of zelfs voor een (wieler)toerist of wandelaar die de kerk toevallig leert kennen. En misschien ook voor jou?

We horen graag jouw mening! Je bent van harte welkom op de tentoonstelling en het participatiemoment op zondag 3 april van 14u tot 18u in de Sint-Amanduskerk in Moortsele. De kerk is die namiddag uitzonderlijk open en de kerkschatten worden er tentoongesteld. Tijdens je bezoek ontvang je een gratis brochure in kleur over de kerk en haar religieus erfgoed. Laat ons weten welk voorwerp voor jou betekenisvol is en waarom. Je stem wordt meegenomen in het eindbesluit rond de bestemming van de objecten.

Praktisch

  • Tijdstip: zondag 3 april, 14u-18u
  • Locatie: Sint-Amanduskerk, Sint-Antoniusplein 8, 9860 Moortsele
  • Vrije toegang – zonder inschrijving