De belevingskoffers: erfgoed inzetten in ouderenzorg ǀ infosessie (17/11)

Erfgoed Viersprong ontwikkelde samen met Bart De Nil en vrijwilligers van het LoS vijf ‘belevingskoffers’ met objecten uit de collectie van het sierteeltmuseum en oud-siertelers. Op deze infosessie zal de inhoud en gebruik van de koffers toegelicht worden.

De objecten in de koffer (en de begeleidende fiches) zijn een houvast om in gesprek te gaan over de betekenis van het object, waarvoor het gebruikt wordt, wat mensen er mooi aan vinden … De koffers bevatten objecten die verschillende zintuigen prikkelen: er wordt gewerkt met geuren maar ook met de tactiele kwaliteiten van objecten. Het aanraken van objecten, het connecteren met andere mensen door middel van objecten of gewoon het bezig zijn met objecten leidt tot schitterende resultaten: mensen gaan zich beter voelen, het stimuleert zintuigen en gevoelens, zorgt ervoor dat geest en lichaam met elkaar in verbinding komen, het werkt als een trigger om op een andere manier te gaan denken en geeft mensen zin om te blijven leren.

De koffers staan gratis ter beschikking van vrijwilligers, mantelzorgers, animatoren van woon-zorgcentra, leden van ouderenverenigingen of iedereen die er mee aan de slag wil. Je kan ze ontlenen bij de Cultuurdienst van Lochristi of bij Erfgoed Viersprong.

Je wilt graag aan de slag met de koffers, maar hebt graag wat meer duiding bij het gebruik ervan? Dan is deze infosessie iets voor jou!

Wanneer: Donderdag 17 november, 10u
Waar: LDC ‘t Fazantenhof, Bosdreef 5c, Lochristi
Lesgever: Bart De Nil
Prijs:

Gratis

Organisatie: Erfgoed Viersprong, Bart De Nil & LoS: Lochristi Sierteeltmuseum
Inschrijven:

Vooraf inschrijven gewenst via ans.vandecotte@4sprong.be of 0484 81 65 52.