Smartphonefotografie en nabewerking met Snapseed (8 & 15/5)

De meeste mid-range en high-end smartphones beschikken over een camera met een (zeer) hoge resolutie, een snelle autofocus en een degelijke sensor. Bijgevolg kan je met een smartphone uitstekende foto’s nemen. Een tweedelige sessie over smartphonefotografie.

Tijdens de eerste sessie leer je een aantal eenvoudige vuistregels hanteren: vermijd digitaal zoomen en de flits, maak creatief gebruik van perspectief, autofocus, kleur, contrast en compositieregels. Naast deze fotografische tips krijg je ook een kort overzicht van populaire fotografie-apps. Je leert hoe je je foto’s automatisch kan back-uppen in de cloud.

Tijdens de tweede sessie focussen we op de app Snapseed om foto’s na te bewerken. Je raakt vertrouwd met bijsnijden, perspectiefverandering, de correcte zwart-witinstelling, portretinstellingen, dubbele belichting … Na de correcte nabewerking exporteren we de foto’s naar de juiste bestemming.

Publiek domein
Wanneer: 8 en 15 mei (19.30u-22u)
Waar: Bibliotheek Oosterzele, Stationsstraat 13, 9860 Scheldewindeke-Oosterzele
Lesgever: Rudi Debruyne
Prijs:
  • € 24 (standaardtarief)
  • € 18 (reductietarief)
  • € 12 (sociaal tarief)
Organisatie: Bibliotheek Oosterzele i.s.m. Avansa regio Gent
Inschrijven:

Inschrijven via de website van Avansa regio Gent, via info@avansa-regiogent.be of via 09 224 22 65 met vermelding van de code: 2311127.

Informatie:

Breng je smartphone (of tablet) en oplaadkabel mee.