Circus op Houtem Jaarmarkt

Van 10 t.e.m. 12 november verandert Sint-Lievens-Houtem jaarlijks in Houtem Jaarmarkt. Een moment waarop runderen, landbouwvoertuigen, marktkramers, kermisuitbaters en véél Houtemnaren en bezoekers de straten kleuren. Een eeuwenoude traditie, erkend door Unesco als immaterieel erfgoed.

Dit jaar gaat speciale aandacht uit naar gastregio Baskenland én circus op de jaarmarkt vroeger en nu. Een weekend lang kan je er van alles ontdekken, beleven en bewonderen! Een greep uit het aanbod.

Expo over het circusverleden

Circus en Houtem Jaarmarkt, tot de jaren ’70 van de vorige eeuw was dit een warm huwelijk. Veel Houtemnaren, jong en oud, keken toen een jaar lang uit naar de grappen van de familie Minnaert, acrobatische acts van de familie Van Lissum en Demeyer, spectaculaire acts met gedresseerde dieren …

Wie waren de families die Houtem Jaarmarkt doorheen de jaren opfleurden? Wie herinnert zich nog deze hoogdagen? En schuilt er een circusartiest in jou? Duik mee in het circusverhaal van Houtem Jaarmarkt op verschillende plekken op en rond het Marktplein.

Ook het skelet van het fooraapje, opgegraven op het Marktplein, is uitzonderlijk opnieuw te bezichtigen in de kerk. Een buitenkans!

> Meer info

Openingsact, straatanimaties en kinderdorp in circussfeer

Houtem Jaarmarkt brengt circus terug naar het feestgebeuren met hedendaagse acts. Het weekend opent spectaculair op vrijdagavond, met een acrobatische act aan de Sint-Michaëlkerk: een verticale ontmoeting van Baskenland en België in de lucht.

Op zaterdag en zondag zorgen verschillende circusartiesten voor animatie op en rond het Marktplein. Voor de kinderen is er naar jaarlijkse gewoonte een heus kinderdorp op zaterdag dat dit jaar eveneens een vleugje circus meekrijgt.

> Meer info

Dit circusprogramma kwam er i.h.k.v. het CyRCuS-project en is een samenwerking tussen de gemeente Sint-Lievens-Houtem (CC De Fabriek), Heemkunde Houtem en Erfgoed Viersprong.

Naar Houtem Jaarmarkt

Naast dit programma valt uiteraard nog veel meer te beleven op de jaarmarkt. Alle info vind je op www.houtemjaarmarkt.be.