WE LUIDEN DE PARADEBEL!

Harry Malter, Frans De Vos, Pierre Minnaert, Blondin … Het circusverleden van de streek is rijk gevuld met klinkende namen uit de Belgische circuswereld. Vroeger kenden we vooral de rondtrekkende familiecircussen. Nu brengen kleinere gezelschappen circus meer en meer naar culturele centra en (straat)festivals. Steeds met lef, passie en gedrevenheid.

Niet zelden vinden huidige artiesten hun inspiratie in het verleden. Of ze zoeken net een vernieuwend spoor op. En zo draait het circusrad, of de ‘cyr’, rond. Even halt houdend in de streek. CyRCuS. De parade is hier!

IN DE KIJKER: Circus op Houtem Jaarmarkt

Eeuwenoude traditie, erkend door Unesco. Van 10 t.e.m. 12 november verandert Sint-Lievens-Houtem in Houtem Jaarmarkt. Dit jaar is Baskenland de gastregio in de thematent.

Daarnaast blikt Houtem Jaarmarkt terug op zijn rijk circusverleden en brengt het circus terug naar het feestgebeuren met hedendaagse vormen. Een weekend lang kan je er van alles ontdekken, beleven en bewonderen!

IN DE KIJKER: circusvoorstellingen

Roffel, roffel, roffel! GC De Kluize (Oosterzele), Cultuurhuis Merelbeke en CC De Fabriek (Sint-Lievens-Houtem) maakten hun cultuurseizoen ’23-’24 bekend. Bij elk van hen kan je verschillende straffe circusvoorstellingen en boeiende lezingen bijwonen. Kinderen kunnen hun circushart ophalen in verschillende workshops.

Tickets zijn nu beschikbaar via hun website. Wees er tijdig bij!

CyRCuS is …

EEN PARADE

EEN BEELDVERHAAL
EEN CyRCuS-PROGRAMMA
EEN NIEUW GRATIS LESPAKKET