WE LUIDEN DE PARADEBEL!

Harry Malter, Frans De Vos, Pierre Minnaert, Blondin … Het circusverleden van de streek is rijk gevuld met klinkende namen uit de Belgische circuswereld. Vroeger kenden we vooral de rondtrekkende familiecircussen. Nu brengen kleinere gezelschappen circus meer en meer naar culturele centra en (straat)festivals. Steeds met lef, passie en gedrevenheid.

Niet zelden vinden huidige artiesten hun inspiratie in het verleden. Of ze zoeken net een vernieuwend spoor op. En zo draait het circusrad, of de ‘cyr’, rond. Even halt houdend in de streek. CyRCuS. De parade is hier!

CyRCuS is …

EEN PARADE

EEN BEELDVERHAAL
EEN CyRCuS-PROGRAMMA
EEN NIEUW GRATIS LESPAKKET

IN DE KIJKER: lezing ‘Het rijke Vlaamse circusverleden’, (André De Poorter)

Hoe komt het dat een circuspiste een ronde vorm heeft? Hoe is de familie Malter eigenlijk in Destelbergen terecht gekomen?

Ontdek dit en zoveel meer tijdens de lezing ‘Het rijke Vlaamse circusverleden’ van circusexpert André De Poorter op dinsdag 17 oktober (20u-21u30).

Een avond anekdoten en verhalen, met een link naar de vele Gentse circussen van weleer, de familie Malter en het Circus Piste van Harry Malter.

IN DE KIJKER: circusvoorstellingen

Roffel, roffel, roffel! GC De Kluize (Oosterzele), Cultuurhuis Merelbeke en CC De Fabriek (Sint-Lievens-Houtem) maakten hun cultuurseizoen ’23-’24 bekend. Bij elk van hen kan je verschillende straffe circusvoorstellingen en boeiende lezingen bijwonen. Kinderen kunnen hun circushart ophalen in verschillende workshops.

Tickets zijn nu beschikbaar via hun website. Wees er tijdig bij!

IN DE KIJKER: tentoonstelling (nog tot eind september!)