Uit goeie grond (2016-2017)

Ontdek het tuinbouwverleden van Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem! Uit goeie grond laat je kennis maken met het verleden van de bloemisterijen, boomkwekerijen en de witloofteelt via een aantal toeristische belevingselementen! Herbeleef het tuinbouwverleden via interactieve audiopunten en fiets- en wandelroutes in de regio.

> Lees meer op de projectwebsite

Beleef het tuinbouwverleden

Vanaf september 2017 kan je het tuinbouwverleden herbeleven via interactieve audiopunten en fiets- en wandelroutes in de regio. In groep kan je genieten van een uniek witloofarrangement.

> Ontdek het aanbod

Audioverhalen van oud-tuinbouwers

De audiopunten brengen audioverhalen van oud-tuinbouwers. Laat het verleden spreken en beluister de getuigenissen.

> Luister naar de verhalen

Workshops en geleide wandelingen

Het project ‘Uit goeie grond’ organiseerde een aantal workshops en wandelingen met gids in het teken van tuinbouw. Via de workshops kon je kennis maken met oude bewaartechnieken, vergeten groenten en dit telkens in het kader van een modern en duurzaam tuinbouwbedrijf. Zo maak je ook kennis met tuinbouwbedrijven dicht in de buurt! De wandelingen gidsten je langsheen mooie paden en restanten van het tuinbouwverleden.

> Het aanbod liep in 2016 en 2017 en is afgelopen.

Over het project

Het project kwam tot stand dankzij PDPO III-middelen van de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid. Daarnaast ontving het project ook financiële ondersteuning van CERA.

> Doelstellingen project

 

 

 

 

Platteland Plus: Vlaanderen en provincie Oost-Vlaanderen investeren in hun platteland.

Timing 2016-2017