Educatie

CIRCUSARTIESTEN UIT HET VERLEDEN. DE SLOTSHOW

Een circusartiest heeft een belangrijke oproep voor de klas. Hij wil een nieuwe show brengen, maar zoekt inspiratie. Hij denkt dat hij die kan vinden in het rijke circusverleden van de streek rond Gent. En bij de leerlingen! Is jouw klas klaar voor de uitdaging?

‘Circusartiesten uit het verleden. De Slotshow’ is een speels, leerrijk en kant-en-klaar lespakket dat leerlingen van het 4de tot 6de leerjaar uitdaagt om het verleden te verkennen én hun eigen creativiteit aan te wakkeren. Ze verkennen verschillende leergebieden en dat vanuit het fascinerende circusthema. Wil je op een boeiende en geïntegreerde manier rond circus werken? Dan is dit gratis totaalproject iets voor jouw klas!

BRENG DE CIRCUSARTIESTEN TOT LEVEN MET HUN UITDAGINGEN

Het project omvat zes circusuitdagingen waarmee de leerlingen zes artiesten uit het verleden leren kennen. Circusartiesten als olifant Suzy, tonnenspringer Gustaaf Bernart, acrobate Zulma Demeyer … brengen elk hun uniek verhaal en eigen uitdaging.

‘Maak een robofant’, ‘voer een humoronderzoek’, ‘bedenk een hoelahoepact’ … De uitdagingen zetten de leerlingen aan tot onderzoeken, creëren en samenwerken.

Eén of alle uitdagingen aangaan? Dat kies je zelf.

MAAK EEN ONVERGETELIJKE SLOTSHOW MET JE KLAS & WIN!

Alle uitdagingen leiden tot nieuwe acts. Als echte circusartiesten brengen de leerlingen ze op het eind samen in hun eigen moderne Slotshow!

Meedoen? Ga dit schooljaar met het pakket aan de slag en stuur jullie gefilmde show voor 15 mei 2024 naar info@4sprong.be. De klas met de meest onvergetelijke Slotshow krijgt in juni een circusartiest op bezoek.

Het was megaleuk, zeker de olifant maken. Ik heb nog nooit zoiets gedaan en heb me echt geamuseerd’ – Kasper, 5b – VBS De Parel (Destelbergen), tester van olifant Suzy’s uitdaging.

PRINTS EN LINKS

Het lespakket bestaat uit heldere, digitale presentaties, een beknopte handleiding, enkele bijlagen en materiaallijst. Download ze hier gratis.

Bijlagen algemeen

Bijlagen uitdagingen

FEEDBACK?

Ondanks tests vooraf, is iets ontwikkelen altijd een sprong in het duister. We zijn uiteraard benieuwd hoe dit lespakket werkt in de praktijk en of bijsturen nodig is! Worden de leerdoelen behaald? Zijn de leerlingen enthousiast? Is alles haalbaar voor jou als leerkracht?

Foto’s, anekdotes, punten ter verbetering … we horen het heel graag! Alle feedback en ervaringen zijn welkom via info@4sprong.be, of bel ons even op. We zijn bereikbaar op 09 362 87 19.

CONTACT

Erfgoed Viersprong

Sint-Antoniusplein 10
B-9860 Oosterzele (Moortsele)

09 362 87 19 / info@4sprong.be

Productie & Design: Oetang Learning Designers / Beeldmateriaal: collectie Huis van Alijn, collectie André De Poorter, collectie Harry Malter, Alexandra Malter / Circusartiest intro: Vincent Bruyninckx, Collectif Malunés.