Nieuws

We nemen je privacy serieus

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in, vooral bekend als ‘GDPR’. De wetgeving bepaalt hoe overheden, bedrijven, organisaties en verenigingen met persoonsgegevens moeten omgaan.

Nieuwe collega gezocht!

Erfgoed Viersprong is op zoek naar een coördinator. Lees de functiebeschrijving en solliciteer tot en met 8 juni!

Erfgoeddag 2018: de laatste editie?

Op 22 april was het opnieuw Erfgoeddag in Vlaanderen. Ook in de regio van Erfgoed Viersprong boden erfgoedwerkers een mooi programma aan. Maar er is reden tot ongerustheid. Het Overleg Cultureel Erfgoed (OCE) schreef een open brief.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Vrijwilligers gezocht voor de verwerking van gegevens rond religieus erfgoed.   Erfgoedcel Viersprong werkt al een aantal jaren met gedreven teams van vrijwilligers aan de inventarisatie van religieus erfgoed in de regio.

Erfgoeddag 2018: programma online

Erfgoeddag 2018 staat voor de deur!   Erfgoeddag is het moment om het cultureel en immaterieel erfgoed van je streek te ontdekken. Dit jaar staan alle activiteiten in het thema ‘Kiezen’.

Geef je input!

Mis je expertise op een bepaald gebied? Zijn er thema’s waarmee jullie binnen de vereniging worstelen?

Inspiratie nodig voor Erfgoeddag?

  Erfgoeddag 2018 vindt plaats op zondag 22 april. Met ‘Kiezen voor erfgoed’ kan je als vereniging alle kanten op!  

Intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst

Sinds 2011 zet de erfgoedcel Viersprong zich, samen met alle erfgoedorganisaties en -vrijwilligers van de regio, in voor het roerend en immaterieel erfgoed van de 6 gemeenten. Vanaf 2018 zal er ook gewerkt worden rond onroerend erfgoed dankzij een intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst (IOED).   De collega van deze dienst zal het nieuwe aanspreekpunt zijn voor …

Gegidste wandeling in Letterhoutem – 15 oktober 2017

Beleef een unieke natuurwandeling in Letterhoutem, langs de bakermat van de witloofteelt. Kom meer te weten over het ‘witte goud’ dat vroeger overal werd geteeld. Een heemkundige en natuurkundige geven meer uitleg over cultuurhistorische en natuurkundige elementen op de tocht.   We starten aan Letterhoutemdorp aan het audiopunt rond het witloofverleden van het project Uit …